Archive for April, 2010

Voortgang

Monday, April 26th, 2010

Ted gaat als een speer, hij kan:

* zelf gaan zitten: op z’n knieen en op z’n kont

* kruipen

* tot vreugde van z’n vader kan hij “dada” zeggen en ook “mama”

* gaan staan aan de tafel en zet soms per ongeluk wat stapjes opzij

* zelf drinken uit een fles

* zelf een boterham eten

* klappen

*  al een beetje aan de hand (ok, twee) lopen

* zelf achter de pamperdoos lopen (nog geen bochten )

* met z’n rug tegen een muur geleund (blijven) staan

en na wat moeizame nachten zijn ook nog eens eindelijk de 72 en 82  door. Met een beetje geluk kan hij binnenkort meehelpen in de tuin en het huishouden.

Shit

Friday, April 16th, 2010

Toen ik Ted vanochtend uit bad tilde, realiseerde ik me ineens dat ik tijdens het badderen de hele tijd al een weeïge poeplucht had geroken, terwijl ik zag dat ik met mijn blote voet in een drol zat… Gatverdamme! Voet ook in bad… Had Ted in die zeszevientiende van een seconde dat hij zonder pamper op de grond zat snel even een transactie gedaan… En op de klapstoel waarop ik het badderen begeleid lag ook al een plas water 🙁

1 april

Thursday, April 8th, 2010

Op 1 april heeft Ted juf Gaby gefopt. Ik had hem even op de grond gezet, terwijl ik z’n fles in z’n vakje zette. Hij had de muts van z’n blauwe hoodie met oortjes op. Juf Gaby kwam de kamer binnen en schrok zich helemaal dood van het blauwe snuivende beertje dat daar op de grond zat!

Die zit!

Thursday, April 8th, 2010

Vandaag was juf Petra helemaal in vervoering toen ik Ted kwam ophalen. “Hij kan zitten!” Deze vaardigheid had Ted al twee keer gedemonstreerd, geheel op eigen kracht en niet op zijn knietjes, maar op zijn platte kont.

Ik vond het uiteraard ook een geweldige prestatie, maar tegelijkertijd vroeg ik haar af hoe hij dat voor elkaar had gekregen. Nu moet je weten dat Ted al een vriendinnetje heeft, Liz, de dochter van juf Ilse. Liz is een mooi babietje en kan ook  reeds zitten. Blijkbaar had Ted woensdag goed geobserveerd, voornamelijk haar achterste 🙂  Vandaag heeft hij deze waarneming vertaald naar een motorisch plan voor zijn eigen lichaam en dat werkt! Hij had er honger van…