Archive for June, 2010

Dutschema-error xb0003ex5

Thursday, June 24th, 2010

Nu weet ik eindelijk waarom Ted vaak in het weekend al om 10.00 weer naar bed wil, terwijl hij normaal gesproken pas om 12.00 naar bed gaat. Bij de opvang waren ze nog niet op de hoogte van Ted’s 1-dut-schema… Vandaag trof ik een ietwat ontdane juf die wist te melden dat Ted na zijn ochtenddut ‘s middags niet meer wilde slapen! En wij ons maar afvragen waarom hij toch in ‘s hemelsnaam al om 10.00 naar bed wilde!

Eerste verjaardag

Sunday, June 20th, 2010

Donderdag was Ted jarig. Overdag heeft hij het gevierd op de Klompjes en daar getrakteerd op soepstengels.’s Avonds heeft hij thuis z’n verjaardagsmuts geshowd en mocht hij zijn kado uitpakken. Het was een loopauto. Hij vond ‘m prachtig. Zijn broer ook, dus die wilde er ook op. Arie kreeg een zenuwinzinking van een half uur toen bleek dat Ted toch echt eerst mocht. Daarna mocht hij hem uitproberen en ook Arie vond het een erg mooie auto.

Zaterdag was het feestje voor de opa’s en oma’s. Complicerende factor was Nederland-Japan, maar Ted had z’n dut zo uitgemikt dat hij precies in de rust klaar was voor het uitblazen van het kaarsje op z’n taart. Onze commando probeerde eerst het kaarsje uit te krijgen door langdurig z’n vinger in de vlam te houden, maar dat bleek niet de bedoeling. Gelukkig had ie ouders die wel wilden helpen met kaarsje blazen. Tijdens de tweede helft maakte hij nog een smak tegen de tafel bij het uitpakken van de kadootjes en zo eindigde de dag met 1-0 voor Nederland tussen een berg Duplo, treinrails, een vol spaarvarken en schepjes en emmertjes met een zere vinger en een blauw oog.

Breaking news: Ted loopt los

Monday, June 14th, 2010

Ted was al een paar keer overgestoken tussen het blokje en de bank met als lokkertje de oranje tijger en het Woezel en Pipboek. Door het Wilhelmus voor aanvang van Nederland- Denemarken had hij voldoende moed opgevat en waagde zich aan drie echte losse stapjes vanaf het blokje naar de grote oranje tijger en ik voor de loveseat. Na het aanvangsfluitsignaal heeft hij z’n nieuwste truc nog eens herhaald.Hij heeft nu de smaak te pakken en wijst naar waar hij wel allemaal even naar toe wil met een luid “dah!”.

We zijn er klaar voor

Monday, June 14th, 2010

De wedstrijd:

en de verjaardag:

Onderzoek, lopen, stamboom

Sunday, June 13th, 2010

Ted is nog geen 1 maar heeft al wel een bijdrage aan de wetenschap geleverd. Dit geschiedde in Nijmegen op de universiteit, waar hij heeft meegedaan als proefpersoon aan een onderzoek. Het verliep allemaal soepeltjes (afgezien van de krijspartij van Arie toen Ted en papa het onderzoek gingen doen en Arie met Marloes ging spelen). Ted deed precies wat Jannie, de onderzoekster, verwacht had. Hij moest telkens 1 van twee witte bakjes pakken. Onder 1 ervan zat dan een speeltje. Ze gaan het in Mexico ook doen, maar verwachten dan dat de kindjes soms juist het andere bakje gaan pakken.

Ted trekt ook letterlijk een eindsprint naar zijn verjaardag. Het wordt erg spannend of hij dan zijn eerste stappen los gaat zetten. We hebben er al een paar gehad, maar dat was meer vooruit vallend, dus die tellen we niet. Ook vandaag heeft hij weer flink geoefend. ‘s Middags (na ‘s ochtends naar de fitness) zijn we wezen wandelen in het bos van Groesbeek bij de Wolfsberg. Geen wolven gezien, maar Ted stapte desalniettemin stevig door aan de hand van mama. Niet het hele eind uiteraard, want vanuit de buggy kun je heerlijk van de bomen, de blaadjes en het licht dat daar tussendoor valt genieten.

‘s Avonds in de tuin ook nog goede meters gemaakt aan de driewieler van Grote Broer. Ideaal, want Ted liep op die manier rondjes en had dus geen begeleidende hand nodig!

Verder hebben we nu tot maximaal 25 generaties terug de stamboom van Ted in kaart dankzij www.voorouder.nl. De eigenaar van deze site en het bijbehorende onderzoek was in onze lijn van Arie Barissen gedoken. Dit heeft geresulteerd in een lijvige stamboom van voorouders en het hele boekwerk heeft hij naar ons opgestuurd. Erg leuk om te hebben. Alleen zijn we nu ook benieuwd naar de stamboom van de andere drie grootouders van Ted en Arie. Op www.genlias.nl maar eens gaan zoeken als er tijd is en we niet uitgeput zijn.

Update

Thursday, June 10th, 2010

Ted’s ontwikkeling gaat in een rap tempo. En hij is altijd super vrolijk 🙂 Gisteren waren we een plaatjesboek aan het lezen. Ted kan het zelf doorbladeren en wijst dan met zijn wijsvinger een object aan. “Dah!” en een vragende blik is het dan. Ik moet zeggen hoe het object heet, bijvoorbeeld “schaap, beeeeeeeeeeee”. Groot succes!

Ook ophalen op donderdag is een feest. Meestal is Ted dan druk aan het spelen, totdat hij doorheeft dat papa er is. Dan trekt hij een sprintje om bij me te komen en strekt vragend zijn armpjes naar me uit.

Bij het avondeten wil Ted tegenwoordig alles het liefst hetzelfde als zijn grote broer. Dus als Arie yoghurt met een lepel uit een bakje eet, drinkt Ted niet uit de beker yoghurt. Met een lepel krijg ik het er vervolgens wel ingeschept 🙂