Archive for September, 2010

Floor filler

Friday, September 17th, 2010

Kung fu fighting Floor filler in huize Baris. Ted en Arie gaan meteen klaar staan om te dansen als ik hem aanzet.

Omhoog

Friday, September 17th, 2010

Ted’s blik is momenteel omhoog gericht. Hij klimt overal op. Vandaag is hij, gelukkig onder begeleiding, al twee keer de trap op geklommen. Ook trof ik hem aan staand in het keukenraam, staand op een kinderstoeltje en luid krijsend op de keukenvloer met een tand door zijn lip. Vermoedelijk was hij op het krukje dat Arie gebruikt om op het aanrecht te kijken geklommen, waarna hij zijn potentiële energie had omgezet in neerwaartse snelheid. Gelukkig gingen we net banaan eten en sap drinken, dus het leed was snel vergeten.

Update: Zojuist was ik even een wasje aan het aanzetten op zolder (ja ik leid een mannelijk bestaan op vrijdag) en hoorde Ted de trap op komen. Ik sprintte naar de overloop, maar Ted was er ook al!

Hij doet al lekker mee

Wednesday, September 15th, 2010

Ted doet al lekker mee. Hij wandelt lekker zelf rond en ik hoef hem niet meer naar de auto te dragen. Het duurt dan wel best lang voordat hij er aankomt, want hij wordt onderweg meerdere malen verbaasd door noviteiten. Bijvoorbeeld een steentje op de grond of een auto die hij nog niet eerder gezien had. Dat moet dan eerst uitvoerig bekeken worden. Benoemen van dingen gaat ook steeds beter:

auto: o o

schaap: beeeeeeeee

boom: boo

kikker: kikuh

trein: tré

Als ik hem op bed leg moeten we eerst alle schilderijen in zijn kamertje en de objecten op de plank boven de commode benoemen en daarna nog een keer … of vijf. Net als Arie geeft hij ‘s ochtends de papfles terug als hij hem leeg heeft. Heel beleefd hoor!