Archive for February, 2011

Update

Friday, February 11th, 2011

Vandaag een gezellige dag gehad. Mama had een dag vrij en op vrijdag is het sowieso papadag, dus we konden met zijn vieren iets doen. Dat werd het pannenkoekenhuis in Elst. Joepie! Lekker gespeeld in de ballenbak met belendende glijbaan. Daarna even snel een heerlijk flesje jus en een pannenkoek naar binnen gewerkt en toen weer snel terug de ballenbak in. Met een kontje van papa of mama kon Ted ook naar boven en van de glijbaan af 🙂 Was eigenlijk vanaf 3 jaar, stond er op het bord!

Verder is Ted momenteel al een echt mannetje. Nadat vorige week zijn haar geknipt is ziet het er meteen een stuk groter uit. Dat kwam mooi uit, want deze week is Ted bij de opvang ook voor het eerst wezen wennen op de peutergroep. Nou dat was hartstikke leuk. Allemaal nieuw groot speelgoed en bovendien waren broer Arie en vriendinnetje Liz uit de babygroep er ook.

Ted schijnt ook al een beetje te kunnen loopfietsen. Daar kwam mama achter toen Arie tijdens het wandelen graag in de kinderwagen wilde. Tja, toen is Ted maar op Arie’s loopfiets gestapt. “Fi! Fi!” riep hij. Als het niet naar zijn zin gaat wordt Ted heel schattig boos. Hij gooit dan kwaad weg wat hij in zijn handen heeft, draait zijn hoofd naar links en omlaag, drukt zijn onderlip vooruit en kijkt omhoog naar papa of mama of die wel doorhebben wat een onrecht hem wordt aangedaan.

Het verschil tussen papa en mama zegt hem trouwens nog niet zo veel. Hij lijkt het wel te weten, maar hij noemt ons allebei meestal mama. Ook andere vrouwen, oma’s, meisjes: allemaal mama. Echter toen ik ‘s avonds een keer thuiskwam en Ted al op bed lag en mijn stem hoorde begon hij luid en in allerlei toonaarden papa, PApaaaaaaaaaaa, paPAAAAA, etc te roepen.

Spelen met Arie wordt ook steeds leuker. Ze kunnen al lekker keten met zijn tweeën. En da’s dan meestal hard lachen!