Archive for March, 2012

Dinsdag

Tuesday, March 27th, 2012

Maandag is klusjesdag, dinsdag is kinderdag. Arie komt thuis eten uit school en met Ted doe ik uitstapjes. Vanochtend stond de winter- naar zomerbandenwissel op het programma. Auto afgeleverd en een rondje bij de naastgelegen Gamma gedaan, waar Ted bij de kassa een ballon scoorde. Terug bij de Euromaster samen de Autoweek gelezen. Het was het Autosalon van Geneve themanummer: “Raceauto, raceauto, nog een raceauto, raceauto.” Kortom, hij had ze allemaal.

Toen wat in de tuin gewerkt en Ted heeft met z’n tractor het onkruid versleept. Vervolgens Arie opgehaald voor de inmiddels traditionele dinsdaglunch: croissants met banaan en een banaan-jus smoothie. Dan kan Arie al weer naar school en Ted ging op deze mooie lentedag achterop de fiets mee naar Nijmegen de belastingpapieren wegbrengen.

Op de Snelbinder (fietsbrug over de Waal pal naast het spoor): “Mama?”, “Ja”, “Ik vind het leuk.” Op de terugweg gingen we langs Brood op de Plank, de nieuwste hotspot van Nijmegen. Lunchroom annex sociaal werken project, in het wijkje dat op de plek van de oude Dobbelmanfabriek is gebouwd, een midden in de stad vinex zonder tuin, maar met veel bakfietsen. Daar hebben we wat broodjes gescoord om eens te testen of alle lyrische verhalen waar zijn. Dirk, het gezicht van Brood op de Plank, was in levende lijve aanwezig en zat kartonnen gebaksbakjes te vouwen. Ted zat aan een appelpeersap een puzzeltje te leggen en een boekje te lezen. Hij vond het er leuk, te oordelen naar de “Number two” op de wc.

Zie je wel dat mopperen helpt

Friday, March 23rd, 2012

Ik had weer lopen mopperen op Ted en Arie. Commando’s opvolgen is gewoon niet hun ding… Ted moest echter naar de wc en ik zat achter de computer. Dan maar zelf proberen moet Ted gedacht hebben. Hoe moeilijk kan het zijn, Arie kan het ook. En het is gelukt hoor! Ik heb achteraf alleen zijn veters moeten strikken. Hij heeft zelf:

– Broek omlaag en op de wc geklommen.

– Een Grote Poep gedaan.

– Zijn billen afgeveegd (en ze waren schoon!)

– Een nieuwe pamper gepakt, want er zat een remspoor in de oude.

– Zijn schoenen uitgetrokken. En daarvoor moest hij eerst twee dubbele knopen uit zijn veters halen!

– Schone pamperonderbroek en broek aangetrokken.

– Schoenen aangetrokken.

Daar had Ted natuurlijk wel een sticker mee verdiend. Dat heeft hij ook bijna helemaal zelf gedaan.

– Sticker van het vel gehaald.

– Zijn stickervel van de muur gehaald.

– Sticker erop geplakt.

– Vel met behulp van zijn krukje weer aan de muur gehangen.

Nu is Ted weer lekker bezig met zijn figuurzaagwerkstuk van de Taj Mahal, geintje 😉

Straks gaan we trouwens even naar de dokter, want het lijkt erop dat Ted Pseudokroep heeft. Ik ben er ‘s nachts nog naast gaan liggen. Hij klinkt normaal al als Darth Vader, maar nu klonk hij als Darth Vader die de slangen van zijn beademing verkeerd om had aangesloten. Eng!