Archive for April, 2013

Gym

Tuesday, April 2nd, 2013

Arie en Ted zitten sinds enkele weken op gym. Als in- en uitlooprondje spelen ze tikkertje. Arie is nu al voor de tweede keer als tikker gekozen. En hij is goed. Ted heeft echter een puike strategie bedacht: hij rent gewoon heel hard vlak achter Arie aan.

Tweede paasdag

Monday, April 1st, 2013

Op een zonnige, koude tweede paasdag besloten we naar de Hatertse vennen te gaan. De loopfiets mee, zodat ze daar om de beurt mee heuveltjes af konden scheuren. Misschien was Shrek ook wel thuis, het is een prachtig moeras. Aldaar de rode paaltjesroute naar pannenkoekenrestaurant St. Walrick uitgezocht: de kortste, met maximale kans op zo weinig mogelijk “zijn we er al” gezeur route. Daar stonden de schommel en de trampoline al klaar en toen ze daar moe van waren, werd het tijd een pannenkoek naar binnen te schuiven.

Op de terugweg keerde het tij. Het lukte Ted heuvelaf alle vennen te ontwijken. Maar toen kwam er een shetlandpony zonder ruiter met het zadel op de buik langsgehobbeld. Even later kwam er een jongen langsgerend “ik probeer dat meisje te helpen, maar ik ben bekaf”. Meisje? Onderlangs het ven rende een puber in ruiterkostuum de kant van de pony op. Bij het ven hebben Arie en Ted enige tijd aan de oever van het ven gespeeld, waterplanten opgevist, dennenappels in het water gegooid. Aangezien, als je maar lang genoeg wacht, de kans 100% wordt dat er iemand te water gaat, liepen we maar door. En inderdaad: het volgende gezin; peuter tot knie in de modder weggezakt. Door naar het volgende ven, daar gleed Arie uit over hondenpoep, het zat op zijn broek, jas en shirt. Even later zat ie in z’n ondergoed in de auto, met een dekentje om hem heen. Hij vond het maar gek en een beetje koud. En zo ontstond het volgende gesprek.

Ted: “Dan moet je maar beter uitkijken”

Ik: “Proest, bedankt voor je advies, Ted”

Ted (nog herstellende van een loopoor): “Je ruikt zelf vies.”

 

Op weg naar huis hebben we ze nog laten zien waar we in en na onze studententijd gewoond hebben en toen konden we op huis aan. Daar hebben Arie en Ted Shrek the movie nog eens gekeken, of ze aanknopingspunten konden vinden, maar zijn huisje nou toch stond.