Archive for August, 2013

Wat is ie toch slim

Saturday, August 31st, 2013

Vanmorgen moest ik bij Ted het rode vitaminepilletje uit zijn neus halen. Beste methode: hand voor de mond en hard BLAZEN roepen. FLoep pilletje er weer uit. We zullen het maar op zijn onderzoekingsdrang schuiven. Aan de andere kant zat hij net achteruit de cijfers op de random reader af te tellen…

Eerste keer school op vrijdag

Friday, August 16th, 2013

De vrijdag papadag is sinds dit schooljaar niet meer wat hij was. Arie gaat nu op vrijdagmorgen naar school, een nieuw ritueel voor ons alledrie. Toch ging het helemaal niet onaardig voor een eerste keer. We waren ruim op tijd (logisch met papa erbij). Arie, vergeet je tas niet. En daar gingen we op de fiets. Ted bij papa achterop en Arie voorop op zijn eigen fiets. Hij weet de weg. Eenmaal aangekomen bij school wist Arie ook wel wat hij moest doen. De fiets hoort in het fietsenhok. Ted en ik keken het allemaal eens aan terwijl Ted’s blik afdwaalde naar het klimrek voor groep drie. Daar mag je nog niet op, want dat is achter de rode lijn. Arie kwam ondertussen teruggelopen uit het fietsenhok. Zag er op zich normaal uit, maar er ontbrak iets… Tas vergeten! Arie! Ga jij maar spelen op het klimrek, als de andere kinderen naar binnen gaan ga jij ook. Ik ga je tas halen! Ted begreep dat het dringend was en liet zich soepel met de traditionele papa-armzwaai in het zitje deponeren. Met klapperende broekpijpen ging het weer terug naar huis. Ted was stil. Thuis armzwaai uit het zitje, deur open, tas pakken, armzwaai in het zitje en met klapperende broekpijpen weer naar school. We waren nog ruim op tijd en Arie, inclusief tas met fruit en drinken (ietwat geschud), kon naar de les. Op de terugweg naar huis had Ted nog wel even een vraag. Hij was ondertussen vanachteren onder mijn t-shirt gekropen. Papa? Ja. Kan jouw fiets net zo hard als je auto?

School

Tuesday, August 13th, 2013

Het is Ted’s tweede schooldag. Hij zit in de rode berenklas van juf Sylvia, samen met een hoop oude bekenden van de Klompjes. Volgens zijn juf houdt ie zich puik en na 1 ochtend vond hij het best heel leuk. Hij was die ochtend in de kring op het stoeltje met zijn naam er op gaan zitten en kreeg meteen een berenwinegum van de juf. Later kwam een ander jongetje: “He, waarom heeft hij wel een snoepje?” En tsjomp, Ted slikt zekerheidshalve de winegum zo in een keer door. In de kring heeft hij al over de vakantie verteld, dat hij heeft gezwommen en een spelletje gedaan en dat we met z’n allen met de auto naar Duitsland geweest zijn. Bij het buitenspelen heeft hij z’n juf even bijgepraat over grote broer Arie, die in de witte klas zit.