Dinsdag

Maandag is klusjesdag, dinsdag is kinderdag. Arie komt thuis eten uit school en met Ted doe ik uitstapjes. Vanochtend stond de winter- naar zomerbandenwissel op het programma. Auto afgeleverd en een rondje bij de naastgelegen Gamma gedaan, waar Ted bij de kassa een ballon scoorde. Terug bij de Euromaster samen de Autoweek gelezen. Het was het Autosalon van Geneve themanummer: “Raceauto, raceauto, nog een raceauto, raceauto.” Kortom, hij had ze allemaal.

Toen wat in de tuin gewerkt en Ted heeft met z’n tractor het onkruid versleept. Vervolgens Arie opgehaald voor de inmiddels traditionele dinsdaglunch: croissants met banaan en een banaan-jus smoothie. Dan kan Arie al weer naar school en Ted ging op deze mooie lentedag achterop de fiets mee naar Nijmegen de belastingpapieren wegbrengen.

Op de Snelbinder (fietsbrug over de Waal pal naast het spoor): “Mama?”, “Ja”, “Ik vind het leuk.” Op de terugweg gingen we langs Brood op de Plank, de nieuwste hotspot van Nijmegen. Lunchroom annex sociaal werken project, in het wijkje dat op de plek van de oude Dobbelmanfabriek is gebouwd, een midden in de stad vinex zonder tuin, maar met veel bakfietsen. Daar hebben we wat broodjes gescoord om eens te testen of alle lyrische verhalen waar zijn. Dirk, het gezicht van Brood op de Plank, was in levende lijve aanwezig en zat kartonnen gebaksbakjes te vouwen. Ted zat aan een appelpeersap een puzzeltje te leggen en een boekje te lezen. Hij vond het er leuk, te oordelen naar de “Number two” op de wc.

2 Responses to “Dinsdag”

  1. spruit says:

    Wat een sprookje!

  2. A3 says:

    Duidelijk een dag met een gouden randje.

Leave a Reply