Weblog van Ted

dinsdag 30 juni 2009

Slapen en lachen

Ted heeft vannacht een nacht doorgeslapen! Hij was ook best moe na een warme dag, inclusief een bezoek aan het Waalstrand. Om 21.00 ging hij erin en toen we om 06.00 wakker werden bleek na wat over en weer gevraag tussen papa en mama dat geen van beiden een flesje had gegeven 's nachts. Ga zo door Ted!

Verder laat Ted tegenwoordig vaak een tevreden glimlach zien als hij zijn fles leeg heeft :-)

Labels: ,

zondag 28 juni 2009

Crouching tiger, hidden dragon

Ted heeft al z'n eigen move: met z'n rechterhandje haalt ie uit als een echte tijger : "Wraow!"

donderdag 25 juni 2009

Trotse vader

Labels: ,

zondag 21 juni 2009

Trotse moeder

Labels: ,

vrijdag 19 juni 2009

In de wieg

Alhoewel Ted wat is afgevallen drinkt hij goed. Plassen en poepen lukt ook prima, vanochtend bij de eerste luier die papa deed ging het over zichzelf heen... Lijkt al bijna traditie, want dat gebeurde me bij Arie ook :-) Vanochtend met zijn vieren gechilld op bed.

Labels:

donderdag 18 juni 2009

Zuigeling to go

’s Middags zat ik nog bij de verloskundige. Ted mocht geen dag langer dan 42 weken blijven zitten, vrijdag moest er ingeleid worden. Wat mij betreft wachtten we nog het weekend af, ik voelde me nog goed, alle checks waren prima en bij die uitgerekende datum had ik toch al mijn vraagtekens. Na wat emotionele chantage: “Stel dat je wacht en je placenta houdt er dit weekend mee op dan vergeef je het jezelf nooit. Het is een kostbaar bezit hoor”, bleef er niet veel te kiezen over. Ik was not amused die avond.

Om 0.02 uur voelde ik een krampje… dat een minuut duurde. 10 minuten later weer eentje, al snel om de 7 minuten, om 1.00 uur om de 5 minuten. Tijd om 006 wakker te maken. Die zat na wat geduw rechtop in bed en sprak de historische woorden “Oh, kut”. Binnen 5 minuten was de ganse schoonfamilie wakker en kwamen mijn schoonouders met 160 kilometer per uur de A15 af om op 007 te passen. Ziekenhuis gebeld: we mochten komen. Nou maar hopen dat het geen vals alarm was, zoals zaterdag toen mijn schoonvader vervroegd van een voetbalfeest naar huis gekomen was. 1.30 uur: al een half uur weeën om de 3 minuten, die steeds pijnlijker werden. “Arie, ik denk dat we echt NU moeten gaan!” Ook maar buuv Marianne wakker gebeld en de babyfoon gebracht, geen tijd om op schoonouders te wachten.

Nooit geweten dat het asfalt op de Waalbrug zo hobbelig was, maar eenmaal daar voorbij gingen we in vloeiende lijn de Oranjesingel, Keizer Karel Plein en Sint Annastraat af, tussen de weeën door zag ik soms nog net wat rode stoplichten langs schieten en wat auto’s rechts ingehaald worden. Voor ik het wist lag ik in de verloskamer: om 2.00 uur 4 centimeter ontsluiting. De anaesthesist werd gebeld, maar die zat bij een spoedoperatie. Alle voorbereidingen voor de ruggenprik werden intussen getroffen, maar het was maar de vraag wat eerder klaar was: de operatie of mijn bevalling, als dit zo doorging. En dat ging het. Na een uur voelde ik wat persdrang: bijna volledige ontsluiting. De anaesthesist werd afgebeld en na 4 minuten en wat gerommel met een navelstreng die om z’n nekje zat was ie er om 3.09 uur: Ted!

Na wat gebadder en een vroeg ziekenhuisontbijtje zaten we er rond zessen gedrieen redelijk fris en wat verdwaasd bij. Dat was het dan wel, we wisten niet zo goed wat we in het ziekenhuis nog moesten doen. Tijd om 007 op te zoeken, die had net z’n Bambix op en kwam ons op de oprit al enigszins verbaasd tegemoet lopen om kennis te maken met z’n broertje.

woensdag 17 juni 2009

Eerste foto

Labels:

dinsdag 16 juni 2009

Je bent er!

Vannacht ben je geboren in het Radboud in Nijmegen. Het ging als de gesmeerde bliksem. De weeën begonnen om 0.02 en om 3.15 was je er al! We zijn lekker thuis allemaal en beginnen van de schrik te bekomen.

donderdag 4 juni 2009

Uitgerekende datum

Morgen is D day volgens de verloskundige. Uitgaand van de produktiedatum (de jonge ouders waren er zelf beiden bij) zou de leverdatum pas de veertiende moeten zijn. Ach, en Arie was ook nog eens 6 dagen te laat, dus we rekenen er stiekem nog maar niet al te erg op. Het is ook nog allemaal zo rustig. Sterker nog, de telefoon staat de hele dag al roodgloeiend met het vriendelijke verzoek van jan en alleman niet morgen te bevallen, want het komt niet echt uit. Wegens operatie moeder (schoonmoeder), rijden voor de buurtbus (vader), bingo uitje (moeder) en reunie van de studie (echtgenoot). Het antwoord is telkens hetzelfde: Ik zal het doorgeven, maar ik kan niks beloven. De kleine hotelgast bepaalt toch zelf, wanneer ie z'n all inclusive kamertje in mijn buik te krap vindt worden en z'n intrek wil nemen in z'n gloednieuwe kamer (nu zelfs met hor) hier op de eerste verdieping.